Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2008

Στο "κόκκινο".

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, και με βάση τα ντεφιλέ, , τις επιδείξεις μόδας παγκοσμίως ,τις έγκυρες γνώμες των αναλυτών της ντίβας του "Βότρ Μποτέ" του "Μέν", και του "Μαρί Κλαίρ", φέτος μόνο ένα χρώμα είναι στη μόδα ( το επιβεβαιώνουν και οι αποδείξεις του Ευαγγελατου). Αυτό θα φορέσουν όλοι οι δυνατοί και αδύναμοι άνθρωποι του πλανήτη. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Κοκκινισμένοι λοιπόν οι έλληνες με τις εμφανίσεις της εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (το οποίο λαμβάνει χώρα στις κόκκινες Αυστρία και Ελβετία). Κόκκινο το χρώμα της Vodafone των υποκλοπών , των σκιών, αλλά και μέγα χορηγού της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Κόκκινη απόχρωση και στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκας. Βέβαια ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, δεν πήρε το ροζ (το ξεβαμμένο κόκκινο δηλαδή) φύλλο του αγώνα με την (κοκκινό)ΜΑΥΡΗ Καλαμαριά, αλλά η κόκκινη ΕΠΟ φρόντισε για αυτό. Με τέτοια χάλια θέλουμε και εθνική ομάδα τρομάρα μας. Που πας ρε Καραμήτροοοοοοοοο.
Στο κόκκινο οι σχέσεις Παπανδρέου –Σημίτη. Στο κόκκινο οι σχέσεις Παπανδρέου- Βενιζέλου. Στο κόκκινο και οι σχέσεις αξιωματικής αντιπολίτευσης με την «κόκκινη εσωτερικά» αξιωματική αντιπολίτευση.
Στο κόκκινο η τιμή της βενζίνης, οι τιμές βασικών αγαθών στα ράφια των σούπερ μαρκετ, στο κόκκινο και η υπομονή μας. Ελαφρώς κοκκινισμένοι και οι πρώτοι «παραθεριστές του σαββατοκύριακου» από την παρατεταμένη ηλιοθεραπεία.
Στο κόκκινο και οι «κίτρινες ειδήσεις –ρεπορτάζ» των καναλιών. Στο κόκκινο και η ροζ «χριστουγεννιάτικη ιστορία». Κόκκινα και τα μαλλιά της «τριανταπεντάχρονης», φανατικά κόκκινος και ο κομιστής του DVD (να παραδώσει τα διαρκείας του Καραϊσκάκη, έχει κερδίσει με το σπαθί του διαρκείας για τον Κορυδαλλό).
Της ευτυχούς αιδού Έλλης Κοκκίνου το νέο βρέφος με το οποίο ασχολήθηκαν τα μεσημεριανά, πριν χτυπήσουν κόκκινο με την υπόθεση του Σεργιανόπουλου.
Στο κόκκινο και το σκάνδαλο της μιζενς. Στο κόκκινο τα δάνεια και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες (να δω τώρα πως θα δώσετε διακοποδάνεια κοκκινοτράπεζες). Στο κόκκινο και η Αλέκα (αυτή πάντα κόκκινη ήταν).
Κόκκινη και η Πελοπόννησος .Κόκκινο χρώμα οι φράουλες. Στο κόκκινο και οι Ινδοί μετανάστες είλωτες που τις μαζεύουν. Στο κόκκινο της κλίμακας Ρίχτερ οι σεισμοί , στο κόκκινο και οι κίνδυνο – σεισμό- λόγοι.
Κόκκινος συναγερμός για τις δασικές περιοχές.
Στο κόκκινο και η παιδεία.
Στο κόκκινο και η παραβατικη συμπεριφορά. Στο κόκκινο και η ανικανότητα της αστυνομίας για την προστασία του πολίτη. Στο κόκκινο η ικανότητα της αστυνομίας στον ξυλοδαρμό του πολίτη.
Στο κόκκινο οι νέες τιμές των διοδίων, στο κόκκινο ο πληθωρισμός, στο κόκκινο η ανεργία, βαμμένη κόκκινη και η φετινή γιουροβίζιον (για να ευθυμήσουμε λίγο). Κοκκινίσαμε από ντροπή με την υπόθεση Ιακώβου, πέσαμε από τα σύννεφα όταν πληροφορηθήκαμε ότι χορηγούσε αναβολικά (άραγε τι χρώμα να έχουν?) στους αθλητές του, τα οποία προμηθεύονταν από την κόκκινη Κίνα.
Κοκκινίσαμε επίσης από ντροπή όταν πληροφορηθήκαμε για τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων που έλαβε χώρα στην νήσο Τήλο.
Στο κόκκινο και η παιδεραστία.
Κόκκινοι από θυμό , ο Παναγριότατος Άνθιμος, ο νομάρχης της καρδιάς μας Πανίκας (ο οποίος πίνει κόκκινο κρασί «εις υγείαν Σαρκοζί»), και ο δήμαρχος που μας αξίζει Σπόρτ Μπίλυ.
Στο κόκκινο οι σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων , στο κόκκινο και οι σχέσεις Αλβανοσκοπιανών - Σλαβοσκοπιανών. Στο κόκκινο και οι σχέσεις Ελλάδας –ΝΑΤΟ
Στο κόκκινο για πολλούς μήνες και η αναμέτρηση για το χρίσμα των δημοκρατικών στις ΗΠΑ, με την τελική επικράτηση του Οσάμα συγνώμη του Ομπάμα ήθελα να πω. Εγκατέλειψε την κόκκινη πλατεία ο Πούτην (άραγε αυτή είναι καλή ή κακή είδηση?).
Στο κόκκινο η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Κόκκινη και η φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κόκκινη η Φεράρι, κόκκινη και η Ντουκάτι.


Η Παυλίνα Παμπούδη , κυκλοφόρησε έξι βιβλία –ιστορίες βασισμένα σε χρώματα. Την «ΚΟΚΚΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» εκδ. Libro (1987), την μελοποίησε ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας . Από όσων γνωρίζω και μετα από κάποια έρευνα στο διαδίκτυο δεν το έχει συμπεριλάβει σε κάποια δισκογραφική του δουλειά (αν κάνω λάθος διορθώστε με). Είναι γνωστό ωστόσο τραγούδι, καθώς το συμπεριλαμβάνει συχνά στις εμαφανησεις του, από τις οποίες το έμαθα και εγώ, και σας το μεταφέρω.

kokkinh istoria.mp3 -

Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008

Η ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΑΚΑ

Κυρίες και κύριοι. Σε παγκόσμια «πρώτη»!!! έχω την τιμή να σας παρουσιάσω την «Γυάλινη Φάκα». Ένα τραγούδι που έμεινε στο συρτάρι επί οκτώ συναπτά έτη, αλλά ευτυχώς βρήκε επιτέλους τον δρόμο της δημοσιότητας.
Ευχαριστώ πολύ για αυτό , την εταιρία μου (Μύθος Μά(τ)σας και υιός), τον μάνατζερ μου (Ηλία Ψιτ-έλα πίσω-σάκη (βαρέθηκα με τον Μαρτάκη)), την μαμά μου και τον μπαμπά μου (αυτό λέω να το κρατήσω για την απονομή των (παπ)ΑΡΙΩΝ)…
Οι εισπράξεις από τις πωλήσεις του ομώνυμου άλμπουμ, θα διατεθούν, στο «Ίδρυμα Αποκατάστασης Δημοσιογράφων και λοιπών Μαϊντανών της Ελληνικής Τηλεόρασης, στον Σύλλογο Αποκατάστασης Τραυματισμένων Ελλήνων Πανηγυριστών , στον Σύλλογο Ελλήνων Πιστών, που ψάχνουν την Θρησκευτική τους Ταυτότητα, στον Σύλλογο Ελλήνων Ντοπαρισμένων Ολυμπιονικών, στον Σύλλογο Διεφθαρμένων Πολιτικών, στον Σύλλογο Μεταλλαγμένων Ιδεολόγων Καλλιτεχνών στον εξωραϊστικό Σύλλογο ελληνίδων μοντέλων που αποζητούν την παγκόσμια ειρήνη, «Οι δίμετρες Γλάστρες», στον Σύλλογο Ελλήνων παικτών Ριαλιτυ, στον Σύλλογο Ελλήνων παικτών Τηλεπαίγνιων και Τηλετζόγου, και αν περισσέψει κάτι, να δοθεί στο παγκάρι της εκκλησίας του παναγ(ρ)ιότατου Άνθιμου. (Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, ο σκοπός είναι ιερός, γιαυτο σας προτρέπω να το αγοράσετε αλλά και πάλι αν δε το κάνετε, ελπίζω να μεσολαβήσει ο Λάκης για να μοιραστεί με τον «Κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο» )

Πέραν της πλάκας τώρα, θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο ΚERANNYS ο οποίος έδωσε αυτήν την μορφή στο κομμάτι, ενορχηστρώνοντας , και ερμηνεύοντας το. Κράτησα την δική του ερμηνεία εδώ, γιατί θεωρώ ότι το κομμάτι ανήκει εξίσου και στους δυο μας.


H ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΑΚΑ.

Δεν ψάχνω να’βρω αιτία και λόγια
γιαυτο που νιώθω τώρα μετά τόσα χρόνια
γιατί αυτό που τρώω, με λέει κάποιος «βλάκα,
ήταν κομμάτι τυρί μες την γυάλινη φάκα».

Αυτή είναι που έχει και ήχο και χρώμα
ωραίους ανθρώπους ωραία λόγια κι ακόμα
ωραία φυτά που είναι οι δίμετρες γλάστρες
οι ειδήσεις των εννιά εκτοξεύουνε λάσπες

Ριάλιτι σόους ανθρώπινος πόνος
πολιτικοί «αδιάφθοροι!!!;;» με πύρινους λόγους
μας λεν πως το κόμμα θα βγει να χαρούμε
και την επόμενη, να ανησυχούμε

Οι άνθρωποι είναι όλοι ευτυχισμένοι όπως πρώτα
μιλάνε για ταξίδι μα σου κλείνουν την πόρτα
τις ίδιες φάτσες βλέπεις σε άλλα κανάλια
κυράτσες για κοινό, με μπικουτί και βεντάλια

Φωνές συλλαλητήρια υπογραφές διαδηλώσεις
αν είσαι Έλλην λέει ορθόδοξος να δηλώσεις
γιατί η μπαγκέτα ειν΄να ξεχωρίζει ο μαέστρος
και στον παράδεισο ταυτότητα ζητάει ο Άγιος Πέτρος

Και μέσα σε όλα αυτά αναρωτιέμαι από άγνοια
Τι είναι αυτό που λένε εθνική υπερηφάνεια;
που νιώθω χωρίς να χω την δική μου για μένα
όταν κερδίζει ο αθλητής που τρέχει στην αρένα.

Και ξάφνου κάποιον βλέπω να σηκώνει τα βάρη
Φωνάζει «για την Ελλάδα» όλο καμάρι
και εμείς σαν ζώα τρώμε σανό και καρότο
και έτσι αναρωτιέμαι για ποια Ελλάδα ρε γαμώτο

Οράματα λόγια που γιναν δηλώσεις
ακόμη αγωνίζομαι πληρώνω με δόσεις
εκείνους που άλλαξαν πορεία στον χρόνο
εκείνα που αγάπησα και πίστεψα και μ’αφησαν μόνο….

Αντώνη μου σε ευχαριστώ…gyalinifaka-vocals-kerannis.mp3 -

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2008

"ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ"


Για την Αμαλία

Μα η ιστορία δε γίνεται σιωπή…

Το φακελάκι για την κονόμα την αρπαχτή
από την άγνοια, εμπόριο ανάγκης χωρίς ντροπή
στα θεραπευτήρια γιατροί – δηλητήρια της σήψης οπή.

Μα η ιστορία δε γίνεται σιωπή…

Επιστημονική διάγνωση, με ψυχρή απάθεια
και κυνική αδιαφορία στην δική σου προσπάθεια
λεν πως «πάσχετε από ιδιοπάθεια»

Μα η ιστορία γίνεται μνήμη…

Η μνήμη δε σβήνει, κληρονομιά αφήνει
απ’τα λόγια σου η ευχή:
«Όχι ο κανόνας- εξαίρεση να’ ναι-
οι αλμπάνηδες» λες ,με σβησμένη κραυγή.

Μα η ιστορία έβγαλε βρώμα…

Χωρίς (σ’ αυτήν την ψωροκώσταινα) ένοχος ακόμα
να καταδικαστεί
η πρώτη του Ιούνη, καρφί στο ρουθούνι
έχω ορκιστεί
στο σύστημα να ναι
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ
ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.