Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Μάσκες

MASKES.mp3 -
Καλά θα ήταν, αλλά οι γνώσεις που έχω για τα οικονομικά θέματα τους δείκτες και τις αναλύσεις αυτών είναι πολύ περιορισμένες. Βέβαια έχω την αίσθηση ότι δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς το γελοίο της κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία σήμερα. Είναι φιλότιμες οι προσπάθειες για μια ακόμη φορά των δαιμόνιων δημοσιογράφων (οι οποίοι έχουν γνώση για τα πάντα), να αποπροσανατολίσουν το κοινό. Ακούμε λοιπόν καθημερινά για Golden Boys για χρηματιστές για την πίεση στις αγορές για
την χρεοκοπία κολοσσών και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Όλη η υφιστάμενη κατάσταση μου θύμισε ένα τραγούδι του Βαγγέλη Γερμανού από τον δίσκο “Τα μπαράκια” . Φυσικά ο ποιητής δεν υπονοούσε κάτι τέτοιο , όταν το 1981 έγραφε το τραγούδι, ούτε που φανταζόταν πόσο ταιριαστό με την παρούσα κατάσταση θα ήταν. Προφανώς σε άλλες μάσκες αναφέρονταν, αλλά τουλάχιστον τότε γνωρίζαμε ποια πρόσωπα έκρυβαν από πίσω αυτές οι μάσκες. Ο στίχος σήμερα παρουσιάζει μου αλληγορικά πολλές ομοιότητες κατά την γνώμη , καθώς το καρναβάλι τέλειωσε, κι αυτοί ακόμη μάσκες πουλάνε στο παζάρι. Θα τους ξαναβρούμε λοιπόν μπροστά μας σε καινούρια παζάρια, και φυσικά δεν θα μπορούμε καν να τους αναγνωρίσουμε για να φυλαχτούμε
Τούτοι οι αρκουδιάρηδες με τα ταμπούρλα, τούτοι οι καρνάβαλοι με τις μάσκες, τούτοι με τα στόματα τα φαρδιά, που τίποτα δεν δείχνουν να παίρνουν χαμπάρι. Αυτοί που φρόντισαν να εξαφανιστεί το οικονομικό μοντέλο του υπαρκτού σοσιαλισμού, αυτοί που κατατρόπωσαν οικονομικά όλες τις χώρες που εφάρμοζαν διαφορετικό οικονομικό σύστημα, αυτοί που φρόντισαν να ενημερώσουν όλο τον κόσμο για την πτώση του αντίπαλου οικονομικού συστήματος, είναι εκείνοι που κατέστρεψαν και το δικό τους. Και σήμερα “ μες το κενό και μες την ζάλη”,όλοι οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ κάνουν γαργάρα την πτώση του υπαρκτού καπιταλισμού την οποία ουσιαστικά βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Δεν είμαι υπέρ του ενός ή του άλλου μοντέλου. Να εξηγούμαστε. Αντίθετος στην κοροϊδία είμαι και στην λάσπη.
Γιαυτό όλους τούτους τους παγκόσμιους φωστήρες , είναι καιρός τους μαζέψει ο σκουπιδιάρης...


υσ. “Τον δρόμο αφήνω χάνομαι στα στενά παρέα με έναν σκουπιδιάρη”....

7 σχόλια:

Unknown είπε...

δε σκαμπάζω από οικονομικά, αλλά αυτό που λένε για το τέλος του καπιταλισμού, πως το εννοούν? δλδ τώρα που έπεσε (ή σε λίγο που καταρρέει) τι (θα)σύστημα έχουμε?

(τα ίδια διαβάζω το '70: το τέλος του καπιταλισμού, της Αμερικής, της μόδας, το τέλος του κόσμου)

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω ο,τι απλά τέλειωσε η εποχή των παχιών αγελάδων με την πτώση αυτού οικονομικού του συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

Tον τελευταίο καιρό κουράζομαι πραγματικά να διαβάζω 'αναλύσεις'κλπ για το καπιταλιστικό ζήτημα.Πότε θα καταλάβουμε ότι ο καπιταλισμός που όλοι μας υπηρετούμε καθημερινά από τις δουλειές μας τρέφεται με τις σάρκες μας?Πότε θα ονειρευτούμε ένα κόσμο πραγματικά ελεύθερο από ότι μας καταδυναστεύει(πολιτικούς,παπάδες,στρατηγούς,σημαίες,τράπεζες,χρηματιστήρια,κλπ)Μήπως τώρα που το σύστημα περνάει κριση πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να το ξαποστείλουμε διαπαντώς?Όπως λέει και ο ποιητής 'για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολύ, θέλει νεκροί χιλιάδες να είναι στους τροχούς,θέλει και οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους'!Αυτά, γιατί κάποτε υπήρχαν γενιές που ονειρεύονταν για έναν καλύτερο κόσμο!Εμείς είμαστε η γενιά του μπακλαβά,τέτοιοι μπακλαβάδες που είμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος έχει όνομα και τον λένε Ισαάκ.Το σύστημα μας πολεμάει και δεν ανέβαζε αλλιώς το ανατρεπτικό άρθρο μας

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Να σου πω την καλησπέρα μου γιατί από οικονομικά... στην... οικονόμο μου, φίλε... Δεν σκαμπάζω γρι γρι...

Νάσαι καλά.

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

πρκλς είπε...

Αξέχαστον το τραγουδάκιον του ελληνοτραφούς Γερμανού!!!

"...το καρναβάλι τέλειωσε κι αυτοί
μάσκες πουλάνε στο παζάρι..."

Αχ, τι μου ενεθυμήσατε!!!

pikos apikos είπε...

@ισαακ
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου. Ειδικά στο ο,τι είμαστε μπακλαβάδες,αλλά το θέμα της ανάρτησης ήταν η μάσκες που φοράνε όσοι μας φοράνε παρωπίδες μας και μας κάνουν μπακλαβάδες. Το ψάρι αγαπητέ βρωμάει από το κεφάλι, και αυτό επισημαίνω.
Τα δικά μας τα χάλια προσεχώς...

@Κώστας Βλούτης
Καλώς ορίσατε. Και οι δικές μου γνώσεις είναι περιορισμένες.

@πρκλς
Χαίρομαι που δεν "διαβάζεις" μόνο αλλά "ακούς" και το μπλόγκ στο οποίο η μουσική είναι ο πρωταγωνιστής και δεύτερο ρόλο έχει το κείμενο.