Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Κονσέρβα sms - ευχές

Πως πέρασα το Πάσχα;


Δεν μπορώ να πω. Πέρασα καλά. Διασκέδασα. Και όλα αυτά χωρίς καν να βγω από το σπίτι!!!

Φρόνησε η τηλεόραση για αυτό.

Για μια ακόμη χρονιά παρακολούθησα «έγκυρα ρεπορτάζ» που αφορούσαν φυσικά τι άλλο, τα έθιμα του Πάσχα, για τις περιοχές όπου με κόπο διατηρούν τις παραδόσεις.

Ο σαΐτοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου, η ανάσταση στα νεκροταφεία της Κοζάνης( ανατριχίλα) , τα αερόστατα στο Λεωνίδιο, και οι εκρήξεις με δυναμίτη σε βραχώδη ορεινή περιοχή της Καλύμνου (ξύπνησαν τους Τούρκους απέναντι απ΄τα άγρια χαράματα).

Όλα τα κανάλια έσπευσαν να μεταδώσουν το ρεπορτάζ. Ρε παιδιά γιατί μπαίνετε στον κόπο. Προβάλετε το περσυνό. Από πέρσι δεν έχει αλλάξει κάτι.

Ο ίδιος ρεπόρτερ οι ίδιες εικόνες, οι ίδιες δηλώσεις, οι ίδιες μαρτυρίες από αυτούς που διαφωνούν με το έθιμο. Το εμπεδώσαμε αγαπητοί αρχισυντάκτες, το εμπεδώσαμε..



Για μια ακόμη φορά παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο. Ο Έλληνας πιστός έσπευσε να στείλει τις ευχές του με τον πλέον δημοφιλή και απρόσωπο τρόπο, αμέσως μετά το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ που ξεστόμισε εν μέσω βεγγαλικών και άλλων τυμπανοκρουσιών ο παπάς. Οι συνέπειες ήταν οι γνωστές. Μπλοκάρανε τα πάντα. Τώρα τι μας έχει πιάσει να τις στέλνουμε πρώτοι, λες και συμμετέχουμε σε έναν άτυπο διαγωνισμό πρωτότυπης και ανούσιας ευχής, αυτό είναι άλλο.

Έτσι λοιπόν δέχθηκα με τουλάχιστον δίωρη καθυστέρηση, και φέτος τις καθιερωμένες ευχές από άτομα που το κάνουν αυτό κάθε χρόνο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν έχει σημασία αν είχαμε διατηρήσει επαφή όλη την προηγούμενη χρονιά. Ακάθεκτοι έγραφαν για το “Άγιο φως τής αναστάσεως να με φωτίζει” και άλλα τέτοια χαριτωμένα.


Το μεγάλο σουξέ ήταν οι sms -ευχές των πολιτικών. Με μεγάλη «τιμή» δέχθηκα την ακόλουθη ευχή, από πολιτευτή τής ιδιαίτερης πατρίδας μου: “ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ , ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. (ακολουθεί το όνομα του για να ξερώ ποιον θα ψηφίσω)”

Αναρωτιέμαι που βρήκε το προσωπικό μου τηλέφωνο για μου ευχηθεί «προσωπικά». Να ναι καλά ο άνθρωπος (να μην είμαστε και αγενείς). Αλλά δεν καταλαβαίνει ο,τι βάζει τα χεράκια του και βγάζει τα ματάκια του; Γιατί πολύ ΑΠΛΑ αν με φωτίσει το άγιο πνεύμα και εμένα και τους υπολοίπους εν δυνάμει ψηφοφόρους του, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει ψήφο (αυτό που λέμε μαύρο στον Μαυρογυαλούρο).


Αυτά και για το φετινό Πάσχα. Άντε πάλι και του χρόνου.

Μερικά στιχάκια πεΦωτισμένα από το «ανθρώπινο» μήνυμα που έλαβα.


ΟΧΙ ΑΛΛΑ SMS


ΟΧΙ άλλα sms

με κοινότυπες ευχές:

το άγιο φως να μη σβήσει ποτέ”

λαϊκιστή πολιτικέ.


ΟΧΙ άλλα sms

έχουν χαμηλές «τιμές»

και ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ του πιστού,

την ψήφο έτσι δίχως νου.



την πατρίδα, (δικό σου) βιλαέτι

έκανες με το ρουσφέτι

όνειρα πουλάς με “γάντι”

πονηρέ πολιτικάντη.


Φώτισε τον άγιο φως

τις ευχές του μοναχός

να μάς στέλνει απ’ τη βουλή

κι όχι μέσα απ΄ το “κελι”


Κι αν αυτό ειν ‘ουτοπία

σε καλώ στην ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ

όπου ΘΑ γευτείς στην μάπα

κόκκινη ΜΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

sms2.mp3 -


Δεν υπάρχουν σχόλια: