Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΟΔΟΣ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ

Η πρώτη θεματική ενότητα είναι τα σατυρικά τραγούδια. Τραγούδια που χλευάζουν, τραγούδια που προσφέρουν μια κεντρική ιδέα για προβληματισμό για «όποιον καταλαβαίνει και ξέρει που πατά και που πηγαίνει».

Ο Βασίλης Νικολαιδης, με σπουδές νομικής, και μουσικές ανησυχίες, εμφανίσθηκε στα πράγματα, κερδίζοντας τους πρώτους αγώνες ελληνικού τραγουδιού του Μάνου Χατζιδάκη στην Κέρκυρα, ( το 1981 αν δεν κάνω λάθος ), με το τραγούδι «η οδός Σανταρόζα». Το τραγούδι πραγματεύεται τον προβληματισμό του δικηγόρου , τις αναστολές του, και μιλά για «θεια δική», κάτι που περιμένουμε όλοι σ’αυτή την ζωή, ή υπέθεσα λάθος;
Ένα από τα κυριότερα στιχάκια , το «αν έχεις σαν και εμένανε απάνθρωπη καρδιά,/ και κομμάτι διαστροφής στο σάπιο σου κρανίο», ήταν το σημείο που «πικάριζα» κάθε φορά που το τραγουδούσα, τους φίλους μου , οι οποίοι σπούδαζαν τότε στη νομική σχολή.
Διαπιστώνω με λύπη τελικά πόσοι κουβαλάνε αυτό το «σάπιο κρανίο», και δεν μένει παρά να τους το αφιερώσω.
ODOS SANDA ROSA.mp3 -

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρη ασε τα κουλτουριαρικα και βαλε κανενα Μελα ή κανενα Καρρα να χαρει το αυτακι μας.Αν δεν βρισκεις εχω στο Laptop.To εχω φισκα.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Τρελλαινομαι για τραγουδια!!!!Ολων των ειδων!
Το συγκεκριμένο ηταν απο τα απειρα αγαπημένα των μαθητικν-φοιτητικων χρονων χωρις να εχω ουδεμία σχεση με δικαστηρια ουτε απο την πλευρα των δικατων εισαγγελεων δικηγορων ουτε απο την πλευρα των κατηγορουμενων ή εστω των μαρτυρων
Δυστυχως δεν κατάφερα να ακουσω το κομματι αλλα θεωρω φοβερη την ιδεα σου να γραφεις ενα κειμενο για καθε αγαπηένο σου τραγουδι!

pikos apikos είπε...

κατσαριδοπληκτε
κάνε λίγη υπομονή. Αν δεν «πουλήσει» το blog θα το γυρίσω στο εμπορικό ρεπερτόριο (σπάει η φωνή μου σιδερααααααα…..)

Ευτυχία.
Σε ευχαριστώ για την προτροπή. Ελπίζω μετά την μετατροπή που έκανα να το ακούσεις το κομμάτι.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία η Σανταρόζα. Να 'σαι καλά. Δεν είναι όμως ο Νικολαϊδης. Εσύ παίζεις?