Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Nέο πνέυμα αθάνατο.

Δεν μπορώ να πω. Ξεκουράστηκα. Άλλωστε τρεις εβδομάδες χωρίς ωράρια, πίεση, επικαιρότητα, και άγχος, ήταν αρκετές για να ξεφύγω από την καθημερινότητα . Αν συνυπολογίσουμε οτι τις δέκα μέρες εξ αυτών τις πέρασα ανάσκελα (καμιά φορά και μπρούμυτα) στην παραλία, καταλαβαίνετε....
H άδεια άρχισε και τελείωσε με στίχους νότες και μελωδίες. Το ξεκίνημα από το φεστιβάλ του δήμου Αθηναίων (γεια σου Νικήτα, που κάνεις επαγγελματική δουλειά με εργαλεία ΜΑΚΙΤΑ) και την συναυλία του Λουδοβίκου των ανωγείων (κόντεψα να κόψω φλέβες), και έκλεισε με τη συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη (εξαιρετικός) στο φαράγγι της Πετρούσας στην Δράμα. Διακοπές στην Κάλυμνο. Μιας και δεν είμαι καλός στα αφιερώματα, θα αφήσω σε άλλο μέλος από την "παρέα των διακοπών" την καταγραφή των εντυπώσεων από το νησί. Τον φίλο χασοδικι
Στην Κάλυμνο μου δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να δω το ντουέτο της Έλενας ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ με ... τον Μάνο Πυροβολάκη!!!! αλλά την έχασα. Δεν πειράζει όλο και σε κάποιο σκυλό-ποπ-ροκ-εντεχνό-αχταρμό-μάγαζο θα έχω την ευκαιρία να τους δω τον χειμωνιά στην Θεσσαλονίκη. Σκέφτομαι οτι αυτό το ταιριαστό!!!! (καλλιτεχνικά) ζευγάρι δεν πρέπει να το χάσει κανείς. Τι κι αν ο οικονομικός μηνιαίος προγραμματισμός ταχτικέ από τον Αλογοφέση στον αέρα! εγώ θα πάω οπωσδήποτε να τους δω.

Επιστροφή λοιπόν στην βάση. Η διακοπές αποτελούν γλυκιά (?) ανάμνηση, και τα σημάδια της ρουτίνας, άρχισαν να εμφανίζονται σήμερα το πρωί καθώς με δυσκολία σηκώθηκα από το κρεβάτι. Ίσως να φταίει η κούραση από το χθεσινοβραδινό ξεφάντωμα (όχι δεν είμαι οπαδός της ανόρθωσης), ίσως να φταίει ο εκνευρισμός που μου προκάλεσε το άκουσμα των νέων φορολογικών μέτρων, και οι αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας. Μια ανάσα ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς πήρα, και μου την βγάζουν απ΄την μύτη.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ( πρωτότυπη φράση που χρησιμοποίησαν όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι) . Συμπεραίνω οτι η αθλητική δημοσιογραφία σε αυτήν την χώρα είναι χειρότερη από την πολιτική. Τώρα θυμήθηκαν τα σκάνδαλα ντόπινγκ, και βλέπουν συνωμοσίες και φαντάσματα κατά των Ελλήνων αθλητών. Και σε αυτόν τον κλάδο βλέπω να έχουμε ακόμη μια παγκόσμια πρωτιά. Είναι τελικά στο DNA και στα κύτταρα του Έλληνα. Φανή έχεις δίκιο. (Αν δεν απατώμαι δημοσιογράφος δεν ήσουν πριν γίνεις ολυμπιονίκης?)
Δεν θα σχολιάσω την αηδία που μου προκάλεσαν όσοι εμπλέκονται με αυτούς διοικητικά ή οργανωτικά, αλλά και οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η μπλογκόσφαιρα δεν φείδεται εύστοχων αναλύσεων επ’ αυτού αυτό τον καιρό. Συνυπογράφω στα ποστ του ΡΟΪΔΗ και του DOCTOR . Στο μέλλον δεν πρόκειται να ασχοληθώ ή να παρακολουθήσω Ολυμπιακούς αγώνες αν δεν αλλάξουν ριζικά. Τελεία και παύλα.

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στους ρυθμούς της διεθνούς εκθέσεως, και εμείς ψάχνουμε να βρούμε υπομονή και αντίδοτο στον εκνευρισμό που προκαλεί η κίνηση στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο της πόλης από τα έργα του μετρό. Ε ρε γλέντια που έχουν να γίνουν τις επόμενες δυο τρεις εβδομάδες... Όσοι έχουν διαβάσει τις Δάφνες του Καίσαρα" από το κόμικ Αστερίξ, μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Όσοι δεν έχουν διαβάσει το κόμικ, ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανηφορίσει προς την συμπρωτεύουσα (χα χα) , ψάχνει να υποσχεθεί εξαγγελίες για τον κατήφορο, ενώ για να μην έχει προβλήματα (συγνώμη Κωστάκη για την άγνωστη λέξη) φρόντισε να βρεθούν λεφτά για τις αποζημιώσεις των απολυμένων εργατών από τα κλωστήρια της Νάουσας (ναι αυτού του καλού παιδιού του Λανάρα), ώστε αυτοί να μην κινητοποιηθούν κατά την διάρκεια της ΔΙΕΘΝΟΥΣ έκθεσης και γίνουμε διεθνώς ρεζίλι (έμεινε άραγε κανείς στον οποίο δεν έχουμε γίνει ακόμα;). Από την άλλη, δεν θυμάμαι να υπάρχει κάποια δυσαρεστημένη ομάδα αυτήν την περίοδο για την οποία οι οπαδοί της ετοιμάζουν συλλαλητήρια, οπότε όλα μέλι γάλα για τον πρωθυπουργό (όχι Κωστάκη αυτά δεν είναι για πρωινό).
Προβλέπω να του χαλάσουν την μανέστρα (ούτε αυτό είναι για φαγητό Κωστάκη) ο Καρατζαφέρης, ο ΖΟΡΟ/Πανίκας -πρόσεχε πως μιλάς στον ΝΟΜΑΡΧΗ-, και ο Παπα(ς)θεμελης, με το Μακεδονικό, αλλά όλο και κάποιον λαγό (στιφάδο) θα βγάλει από το καταλληλότερο καπέλο του για να μας εντυπωσιάσει. Λες και δεν έχουμε άλλα προβλήματα, το μόνο που μας καίει είναι το όνομα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης "χαρίζει" στους πυροπαθείς της Ηλείας, την εκλογική κρατική επιχορήγηση του κόμματος του. Δεν είδα κανένα από το κομματικά του στελέχη, αλλά ούτε τον ίδιο να κάνει κάποια δωρεά από τσέπη του . Μια χαρά λεφτά έχουν, από ο,τι δείχνει το "πόθεν έσχες". Ο Γιωργάκης δεν δίνει λεφτά του κόμματος ,χρήματα δηλαδή που συγκεντρώνει το κόμμα, αλλά χρήματα του ελληνικού λαού, που προορίζονται για το κόμμα. Θα μου πεις τώρα τι διαφορά έχει αυτό. εμένα μου ακούγεται σαν "κηδεία με ξένα κόλλυβα" . Επετειακά δωράκια, φρού φρού και αρώματα. Να’χαμε να λέγαμε δηλαδή, επενδύοντας πολιτικά στην μιζέρια και την δυστυχία αυτών των ανθρώπων.


Η νέα εμπορική καμπάνια των Τραπεζών, θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pikos apikos blog (ΑΥΤΙΑ σε έφαγα), το νέο δάνειο* , θα φέρει το όνομα ΑΥΞΟΔΑΝΕΙΟ, και απευθύνεται σε όλους εκείνους που αδυνατούν να πληρώσουν τις αυξήσεις σε
Πρόστιμα του Κ.Ο.Κ.
Τιμολόγια Δ.Ε.Κ.Ο
Εκκαθαριστικά φορολογικών δηλώσεων
Τέλη κυκλοφορίας
Πρόστιμα από παραβάσεις που βεβαιώνει η Δημοτική Αστυνομία
Δημοτικά τέλη.
Καύσιμα
Ποτά
Τσιγάρα
Διόδια
*το αυξοδάνειο είναι απολύτως εναρμονισμένο με το επιτόκιο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και τις κοινοτικές οδηγίες. Το ύψους του επιτοκίου του ανέρχεται σε 23,00099% τις πρώτες δυο ώρες και 45 λεπτά, και μετά την συμπλήρωση του παραπάνω χρόνου, κυμαινόμενο με αύξηση σε ποσοστό 18,42% του τρέχοντος πληθωρισμού. Προϋπόθεση για την χορήγηση του δανείου, είναι η ιδιοκτησία ακινήτου από τον δανειολήπτη, ώστε αυτό να προσημειωθεί. Ο δανειολήπτης υποχρεούται να καταβάλει στην τράπεζα τα έξοδα προσημείωσης, ενώ θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει εγκαίρως τις υποχρεώσεις του έναντι του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ.
Όλα τα παραπάνω δεν συντελούν μ(π)όνο για σκέψεις και προβληματισμό. Το παρακάτω κομματάκι είναι εμπνευσμένο από την επικαιρότητα που μόλις περιέγραψα, και είναι αφιερωμένο στον συνbloger ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ γιατί νομίζω ότι συμπληρώνει το τελευταίο του ποστ.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Τις ντομάτες ζουμερές ω μανάβη μου τις θέλω
ώριμες και μαλακές. Στην τιμή να έχουν καπέλο
σαν αυτό που μας φορούν, ΔΕΚΟ, τράπεζες και φόροι
και πηγαίνει ασορτί με της κλεψιάς το πανωφόρι

Θα πληρώσω με αυτές την σαλάτα που σερβίρει
ο ροκάς ο υπουργός, που χαράτσι έχει σπείρει,
και θερίζει με ψευτιές κάποιος που χρόνια καμπόσα
φούσκες πουλούσε μετοχές, και τώρα λέει τα μύρια όσα.

Το γιαούρτι νερουλό, σε κεσέ έξτρα μεγάλο
από "γάλα επιστροφής" κάτω του ευρώ, όχι από άλλο.
Να έχει λήξει. Να βρωμά, μυρωδιά να αφήνει πάνω,
στην καράφλα, η στον γιακά τον ραμμένο στο Μιλάνο

Για να αφήνει μια δροσιά και μια αντίστοιχη ξινίλα
σαν την γεύση του λαού, που στην άδεια τρώγει νίλα,
και επιστρέφει ολικός μες την άχαρη ρουτίνα
να παλεύει άραγε πως? με την ψήφο του την πείνα



prosoxh kai stous dyo.mp3 -